bloğumu takip et

17 Mayıs 2015 Pazar

GÜL TATLISI


Eminim bircogunuz bu tarifi cok iyi biliyorsunuzdur. Yapımı pratik ama bir o kadarda lezzetli bir tatlı.
Malzemeleri hemen veriyim.

MALZEMELER
125 GR TEREYAĞ
1cay bardağı siviyag
yarim çay bardağı yoğurt.
yarim çay bardağı irmik.
2yumurta
1paket vanilya
1paket kabartma tozu
1fiske tuz
1tatli kaşığı sirke
Aldığı kadar un. (Hamur elinize yapismayacak)
Şerbet için:
3su bardağı toz şeker
3.5 su bardağı su
Çeyrek limon.
Şerbeti önce yapmakta fayda var. Soğuk olması lazım.

       YAPILIŞI
Hamur malzemelerimizi yoğurup biraz dinlendiriyoruz.
Merdane ile 3-4mm kalınlıkta açıyoruz. Çay bardağının ağzı ile yuvarlak parçalar kesiyoruz.


Yuvarlak dili lerden 4 tanesini üst üste gelecek şekilde diziyoruz.


Sonra satıyoruz.ve tam ortadan bıçak yardımı ile kesiyoruz.




Kestigimiz dilimleri kesik yerleri tepsiye gelecek şekilde yağlanmış tepsiye diziyoruz.
180 derecede hamur kizarana kadar pisiriyoruz. Pişen tatlimızı 5 dk dinlendirdikten sonra servetle kavuşturuyoruz. Şerbetini çeken tatlının artık servis zamanı geldi...... Ramazan ayi yaklaştıkça tatlı tarifleri sıkça paylaşacağım kismetse. 

Afiyetle yiyin....


15 yorum:

  1. elinize sağlık güzel tarif olmuş

    YanıtlaSil
  2. Çok severim..:) Ellerinize sağlık... Epeydir yapmamıştım. aklıma düştü..:)

    YanıtlaSil
    Yanıtlar
    1. Çok teşekkürler... Akla düşmeyecek gibi değil

      Sil
  3. Ellerinize sağlk. Çok güzel görünüyor :D

    YanıtlaSil
  4. ellerinize sağlık çok güzel görünüyor.

    YanıtlaSil
  5. Çok bilinen ve sevilen güzel bir tatlı.Çok lezzetli görünüyor ellerine sağlık.

    YanıtlaSil
  6. cok guzel olmuş cnmm Sevgiler Lezzet Tramvayı

    YanıtlaSil
  7. Harika bir şekli var. Ellerinize sağlık.

    YanıtlaSil
  8. Çoook seviyorum bu tatlıyı. Ellerinize sağlık :)

    YanıtlaSil
  9. Görüntüsü mükemmel oluyor bu tatlının.Ellerinize sağlık :))

    YanıtlaSil